• 06 83414681
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Taxi Upsakee AlmereTaxi bestellen
S

Stay !nspired.

Sync Up.

Drag & Drop

Layout Builder

Unlimited positions, with drag and drop add, delete, move and resize capabilities.
Image

Officiële taxi tarieven

Wat zijn de tarieven voor een taxi?

De kosten voor een rit met een straattaxi hangen af van: het starttarief, de afstand en de duur van de rit. Voor al deze onderdelen geldt een maximumtarief. Dit tarief voorkomt dat u als klant te veel moet betalen.

Tarieven gebruik taxi

Een taxibedrijf of -chauffeur stelt zelf de tarieven vast. Hij moet deze vermelden op de tariefkaart in de taxi. De tarieven mogen niet hoger zijn dan de maximumtarieven.

Tabel: maximumtarieven taxi
(per 1 januari 2022)

Soort
taxivervoer

start-
tarief  

km.
tarief  

tijd
tarief
(pm)  

Pers.auto
(tot.4 pers.)

€ 3,36

€ 2,47

€ 0,41

Busje
(5 tot 8 pers.)

€ 6,83

€ 3,11

€ 0,46

Rekenvoorbeeld kosten van een taxirit

Stel, u maakt met een personenauto een rit van 7 kilometer die 15 minuten duurt. Als de taxivervoerder de maximum tarieven zou hanteren, dan zou deze rit kosten:

  • starttarief € 3,36

  • kilometertarief 7 x € 2,47 = € 17,29

  • tijdtarief 15 x € 0,41 = 6,15

In totaal is dat € 26,80

Vertraging tijdens de taxirit

De kosten van een vertraging tijdens de taxirit wordt eerlijk verdeeld tussen het taxibedrijf en de klant. Als u in de file komt, moet u dus meer betalen. Gaat de rit heel snel, dan bent u juist goedkoper uit.

Wachttarief taxi

De chauffeur kan een wachttarief in rekening brengen als u dit heeft afgesproken voordat de taxirit is begonnen. Het wachttarief geldt bijvoorbeeld als de taxichauffeur moet wachten als de vergadering van zijn passagier uitloopt. Het wachttarief is € 46,29 per uur.

Kosten taxi vergelijken

De tarieven staan op een tariefkaart, die achter een van de ramen van de taxi is geplakt. De kaart moet goed leesbaar zijn. Zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van de taxi. Zo kunt u de kosten van de taxi's vergelijken.

Vaste ritprijs

Een taxichauffeur mag u een vaste ritprijs aanbieden. Ook mag hij voor aanvullende diensten een toeslag rekenen. Bijvoorbeeld voor het dragen van uw koffers. U moet de vaste prijs of toeslag afspreken voordat de taxirit is begonnen.

bron: rijksoverheid.nl